• ÜRETİM OTOMASYONU

Mobil Üretim Sistemleri   /  SAĞLADIĞI  FAYDALAR

  • Maksimum verim için yapılan Üretim  Kaynakları Planlaması (MRP) için gerekli verileri zamanında ve  hatasız olarak sağlanması için üretici için mobil takip sistemi birincil derecede gereklidir.
  • Üretim girdilerinin plana uygun yer, zaman ve tercih edilen  tedarikçiden teslim alınmasını ve kontrolünü sağlar.
  • Sipariş  kabulü ve sevki sırasında olabilecek hataların önlenmesi
  • Kabuledilen Ham madde yarımamül ve mamül maddenin kontrolünü, barkodlanmasını, bilginin  sisteme iletilmesi  ve Planlanan Üretim sürecine uygun uygun depolanmasını ve kontrolünün sağlanması.
  • Üretime sevkedilen ürünlerin depo giriş-çıkış hareketlerinin online kontrolünü sağlanması.
  • Üretim safhalarının, Üretim Kaynakları Planlamasına uygun yapılmasını, kaynak kullanımı, fire ve işgücü kontrolünün  plana uygun yürütülmesinin sağlanması.
  • Üretim aşamalarında kullanılan madde uygunluğu kontrolü ve üretici bilgilerinin kayıt altına alınması ve takibini sağlanması.
  • Üretim safhalarında, üretim safha, Mamül üstü, ambalaj üstü, siparişçi, tedatikçi, garanti, son kullanım vb.  barkodlamalarının yapılması.
  • Üretim safha verilerinin  Yönetim ve yürütme  organlarına anlık olarak aktarabilmek.
  • Yönetimin kıstas ve tercihleri doğrultusunda kullanılan ticari sisteme uygun oluşturulan satış dağıtım sisteminin sahada işlerliğinin eksiksiz sağlanması.
  • Üretim  hareketlerinin, depolararası transferin  denetimi, anlık kontrolün sağlanabilirliği.
  • Ticari program aktarımları sırasında olabilecek  hatalarının ortadan  kalkması.
  • Mamul malların, sevkiyat sıralamasına göre bekletme, ara depo veya sevk depolarına hatasız olarak sevkinin sağlanması.

Mobil Üretim Sistemleri   /  ÖZET ÇALIŞMA SİSTEMİ

Üretim  Modulü Özet Çalışma Sistemi

Back Office Ticari Programında üretim modülünde mamullerin üretim reçeteleri hazırlanır, Üretim Kaynakları Planlaması biriminin  yaptığı plana göre iş emirleri oluşturulur İşlem el terminalinin İş emirleri ekranına düşer ve el terminali kullanıcısı bu iş emirlerinden üretim girişlerini tek tuş ile girer (burada üretim girilirken ambalaj malzemesi gibi paketleme ürünlerinin stok kontrolü yapılır)

Reçetede ürün depoları belirlendi ise  sistem bu ürünleri o depolardan sarf eder.

Üretim esnasında hammadde ve fire miktarları girilebilir ve aynı iş emrine ait fire fişleri de oluşabilir.

Kullanıcının İş emrinin dışında ürün seçmesi engellenir İşlem tamamlandığında da  online olarak Ticari programda üretim sonu kaydı oluşur.

Sarf fişleri, üretim giriş fişi ve  fire fişi mamul  başka depoya geçerken iş emrine bağlı depo transfer fişi oluşturulabilir. İstenirse bu işlemlerde depo transfer fişi otomatik de oluşturulabilir.

Palet Modülü

Üretilen ürünler paletleniyorsa (çoğu yerde paletlenir) sistem otomatik her üretimde bir palet oluşturur ve bluetooth lu bir barkod yazıcı ile bu paletlerin sistem tarafından verilmiş olan barkodaları basılır.

Daha sonra bu paletler o palet içerisinde bulunan ürünlerin seri numarası da anlamına gelecektir; depo transferi ve sevkiyat adımlarında ürün okutmak yerine palet okutularak otomatik işlemler yapılabilir.

Paletlerin numaraları üzerinden takip edilerek hangi paletin daha önce sevk edilmesi konusunda sıralama yapılabilir (Örn.FİFO (ilk giren ilk çıkar) Dinamik depo raf sistemi var ise paletlerin rafları belirlenip kullanıcıya yön gösterilebilir.

Kullanıcı paletleri bozup karma palet yapabilir, bu karma paletlerinde barkodları basılır ve okutulan palet barkodu karma paletin içindeki tüm ürünleri temsil eder.

Yorum Yap

Lütfen yorum yazmak için oturum açın ya da kayıt olun.

ÜRETİM OTOMASYONU


Adres:

Biltek Bilişim Teknolojileri Ltd. Şti. Girne Bulvarı No: 254 Kat: 2 Daire: 5
Bayraklı - İzmir P.K.: 35520

Telefon:

+90 0 850 441 25 85 +90 0 232 363 87 60 - 61

Saatler:

Pazartesi - Cuma: 09:00 - 18:30
 Haritayı Göster
Mesajınız gönderildi. Teşekkür ederiz!